Tuesday, 31 December 2013

Pahit Manis 2013

kalau dulu pada tarikh ni, kite dalam perjalanan balik ke terengganu dari kedah...
balik dengan berat hati, beserta linangan air mata... baca SINI nak tau cerita tu...

tahun 2013 ni.... ade ke yang pahit?? manis?? macam biasa-biasa jer..

manisnya ada la... manisnya kehidupan berumah tangga.. walaupun ada jugak yang tergigit sana sini.. hehe..
macam lagu Allahyarham P.Ramlee.. "sedangkan lidah lagi tergigit, apa pula suami isteri" hahaha...

pahit?? ada jugak.. "the miracle" yang kami suami isteri tunggu-tunggu.. "tak jadi" 
kenapa?? sebab ALLAH tak nak bagi lagi... janji masa raya puasa aritu, baby raya sama-sama wlaupun awak dalam perut ni.. :) insyaALLAH.. ade la rezeki yang DIA nak bagi.. ehhh.. pahit ke tu?? macam manis jerr...
CERITA ni paling pahit.. :'(

azam tahun baru seperti tahun sebelum-sebelum ni la... nak lengkapkan azam tahun yang lepas-lepas.. hahaha.. tak berkesudahan la kan? hahaha..

last untuk tahun ni, maaf andai bicara ada menyinggung mana-mana pihak.. bukan niat dihati nak tulis macam tu.. tapi itu hanyalah sekadar luahan hati.. curahan perasaan... 0 - 0 okey??

ok.. bye-bye 2013 yang penuh kenangan... :')



Love :: Adilla :)

Thursday, 26 December 2013

Geng KELAB JELAPANG Merempuh Dungun

ASSALAMUALAIKUM....
hola uooollssss.. ok setelah sehari jari jemari bercuti dari menaip, arini ada auto publish entri.. hehehe...
encik kupu-kupu (sepupu) Mr.S ade datang dengan geng2 motor dia... oppsss no..no... bukan mat rempit okehh... ok.. kite belanja tengok kasut diorang dulu.. haha.. :P


dorang datang ni.. mak kite jamu makan nasi dagang dengan nasi minyak.. mak kite la masak.. kite tolong-tolong jer.. mane reti masak nasi dagang bagai ni.. banyak jugak la.. lagipun Mr.S niat buat kenduri kesyukuran sama.. (kesyukuran?? hehe.. nanti dah confirm kite cerita okeh?? doakan yang indah-indah untuk kite) 
dorang ni.. sampai-sampai terus makan.. hehe.. mesti tak tahan tengok nasi dagang tu...
dorang datang terengganu sebab misi JELAJAH PANTAI TIMUR 2013.. alhamdulillah.. suka tengok dorang makan... riuh rumah.. haha.. tapi loghat KEDAH la.. selama ni kat rumah gamat dengan loghat rojak oleh Mr.S.. TEGHANUNG ++ KEDAH.. hehe..
nah... kite belanja tengok gambar lagi.. :)
senyum simpul dia.. :)




misi menyambung nyawa :P
gambar banyak lagi.. tapi biarlah menjadi simpanan peribadi.. kite belanja tengok gambar ni je dulu ok.. ada masa nanti, kite belanja tengok gambar lain pulak...

terima kasih untuk KELAB JELAPANG sebab sudi singgah ke teratak kami.. :) lain kali datang lagi..

"kami doakan perjalanan korang selamat pergi dan selamat pulang... amiinn.."

Love :: Adilla

Tuesday, 24 December 2013

Rutin Makin Mencabar

semenjak dua menjak ni... rutin harian kite banyak berubah.
kenapa berubah?? ha.. nak cerita la ni...
ingat budak ni lagi x? kite pernah cerita kat SINI
Ahmad Arizzudin Ramadhan

Ariz atau lebih dikenali dengan nama ayish dan dia sebut nama dia "NDEH"
ok... sebab budak ni la rutin harian kite berubah.. 
dia dah taknak balik rumah ibu abah dia kecuali kite dengan Mr.S kerja.
kite hantar dia pergi rumah ibu abah dia ibarat macam hantar anak ke taska. daaannnnn...
pagi-pagi dia pesan 
"mama ayah gi kerja, ariz duk rumah ibu, mama ayah balik kerja ambik ariz kat rumah ibu"
kite so confius, ariz ni anak kite ke anak abang kite??
ade try sekali tak gi ambik dia, abah dia telefon kata anak termenung kat rumah... hhhoooiiii.... start kereta terus gi ambik anak yang tertinggal kat rumah pengasuh.. hahaha.. 
kadang-kadang bila dia taknak tido kat rumah kite, kite ok jer.. tapi jap-jap lagi tengah malam ade la abah dia datang hantar.. dengan keadaan dia menangis teresak-esak... huhu..
faham-faham jer la, bila ada anak dengan kite, rumah memang gamat la.. makin banyak onar dia...
ok, tau dah kan kenapa rutin harian kite berubah?? hehe.. ok thats all... :)


love :: adilla ::

Monday, 23 December 2013

AMALAN UNTUK MEMPEROLEHI ZURIAT

harini kite nak kongsikan amalan-amalan untuk sahabat yang sedang berTTC.
haaa.. yang tak perlu berTTC tu, tolong la jaga perasaan yang sedang berTTC, OK??
usahlah ditanya soalan-soalan yang sensetif... Kami yang tengah berTTC ni, dah "BUAT" berkali-kali, tak "MENJADI", untuk yang "BUAT" sekali terus "JADI"... untunglaaaaaa... hehe.. takpe,
kami WARGA TTC redha dengan ujian dari ALLAH S.W.T sebab itu tandanya DIA SAYANG KAMI :)


Amalan pertama

Selepas Fajar ataupun Solat Subuh

• Baca Bismillah 1 kali

• Kemudian selawat kepada Nabi Muhammad SAW 3 kali

• Setelah itu sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali


• Dalam sujud tersebut mohonlah kepada Allah apa yang kita hajatkan (Umpamanya: "Ya 


Allah, kurniakanlah kepada hamba mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di 

dunia dan akhirat)

• Kemudian tutup doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali.

Amalkanlah cara ini baik suami ataupun isteri selama 15 hari atau teruskan jika masih 


belum berhasil dan jangan merasa putus asa. Sebab Allah tidak suka terhadap orang yang 

suka berputus asa


Amalan kedua


• Suami hendaklah membaca "Ya Mutakabbir" (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan ) 


sebanyak 11 kali sebelum mengadakan jimak.

• Isteri hendaklah membaca "Ya Awwal" (Yang tiada permulaan adaNya) 333 Kali setiap 


hari.

• Isteri hendaklah membaca setiap hari "Ya Zaljalaali Wal Ikram" 11 kali kemudian tiup di 


dalam air dan air tersebut diminum.

• Suami isteri hendaklah membaca Surah Yusuf / Surah Maryam setiap hari

Amalkanlah dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT akan zuriat yang baik 


dan mendapat rahmat daripada-Nya

Sunday, 22 December 2013

semangat sahabat TTC

:: entri dari blog kesukaan hamba :: inaachik

Rezeki anak yg tertangguh... :)

Assalamualaikum w.b.t.
terpanggil utk mencoret tentang isu sensitif sikit hari ni. maaf andai ada yg terasa...
bicara ini utk membuka mata... sebab dah penat nak menjawab dan memberi kata semangat.

bagi aku (tegas sikit penggunaan ganti nama hari ni)... yer bagi aku. ulang suara lagi... 
bagi aku, ANAK bkn matlamat / kemestian dlm sebuah perkahwinan
mati aku kena tuduh kata taknak anak pulak kan lps ni. bukan gitu maksudnya ya... 
baca sampai habis dan baru buat konklusi. ;)


aku  letih nak ubah persepsi: kalau kawen takde anak tu macam kesian giler. 
mcm kamulah perempuan paling malang... hei hey heyyyy walewaleheyyyy, kalau gini cara berfikir, 
sampai tua hidup kamu tak tenang.


anak itu rezeki dari Allah. dan rezeki Allah tu luassssssssssssssssssssss sgt! kewangan, 
anak, kesihatan, suami yg baik, ketenangan hidup, bla3... semua tu rezeki.

menyusuri kisah perkahwinanku yg lagi 5 bln baru masuk 7 thn, aku, eh tak... kami. 
yer kami laki bini kini lebih berlapang dada. sumpah, kini tiada sekelumit kesal atau kecewa 
bila Allah lambatkan rezeki anak dlm perkahwinan kami. sebab kami temui rezeki yg jauh bererti 
dari rezeki anak itu sendiri iaitu: rezeki nikmat hidup dlm nur Islam adalah rezeki terbesar dari Allah
buat kami. sumpah demi Allah, rezeki ini buat aku rasa ketenangan dan kegembiraan lebih 
dari apa yg aku jangka. kalau ini bayaran yg aku kena bayar utk rezeki anak yg tertangguh, 
sumpah aku rela... sumpah aku redha yg sebenar benar redha.



buat sahabat TTC,
sudah2 lah menangisi kekurangan yg satu ini... bukak mata dan lihat sekeliling, 
lihat sahabat2mu yg belum punya pasangan dan kamu akan sedar, betapa kamu masih beruntung
 dari mereka. sekurang-kurangnya kamu punya suami yg memelukmu dgn penuh kasih sayang 
di kala hari mu dirundung rasa sedih dan kecewa. kamu masih punya pasangan yg membelai 
dan mengusap manja rambutmu di kala menonton TV. masih punya suami yg sudi menaja brg 
shoppingmu. :)
senyumlah... perkahwinan bukan sekadar misi membuat anak smp berjaya... (eh mcm lucah pulak) 
tapi lebih dari itu. carilah keberkatan dlm berumah tangga. terus saling mencintai dlm mencari
cinta Yang Maha Memberi Cinta. janganlah bersedih dan berdurja bila dgr berita kehamilan sahabat2
yg lain. buang jauh2 rasa cemburu. jadilah org2 yg bahagia melihat kebahagiaan org lain.


Allah tangguhkan rezeki anak bersebab...
Allah nak kita audit diri dan berusaha jadi isteri yg solehah... menyenangkan hati suami.
mendalami ilmu akhirat...
pergi kuliah, pergi kelas mengaji, pergi seminar, eh... byk sgt kalau nak senarai.
perbetulkan byk yang kurang sebelum kita membimbing amanah Allah.


http://inaachik.blogspot.com/


Thursday, 19 December 2013

Aku Si Juling Yang Comel

al kisah... balik kenduri kendara belah family Mr.S, hari rabu petang tu kami gerak dari dungun.
sesampainya kt gerik, nak malam dah. sesetengah tempat tak de lampu jalan.. bila ada kereta dari depan, ish.. tingginya lampu kereta tu.. yang peliknya, semua kereta bagi lampu tinggi, sampai kite tak nampak jalan depan kite ni... (macam cerita seram dah)
Mr.S kate, mane ade kereta bagi lampu tinggi, semua biasa-biasa jer.. terdetik dalam hati... "ehh... apehal mate aku ni.. " ok.. tamat cerita kat situ.

Mr.S kite ni pernah kerja dekat pusat optik ni.. so dia pun dapat rasakan mata kite ni ade masalah.. dia pun bawak la kite gi cek mata sesampainya kt KEDAH..

ok.. memula cek mata... tak rabun.. silau pun tak tinggi sangat.. tapi ape masalah mata kite ni...
then cek mata cara manual... rupa-rupanya.....!!!!!!!! kite JULING???????? WHAT??????
mata kanan kite juling... speechless.. tak tau nak kata apa... kenapa selama ni kite tak perasan pun.. kenapa selama ni tak de orang tegur pun pasal mata kite ni??? huruf O kite kate huruf Q, dan huruf C kite kate huruf O.. ape ke peliknya mata kite ni... hadooii... ok.. tu satu hal...

kite pun try la pakai spek kaler biru... waahhh.. teruja gila, cantiknya suasana.. nampak cerah.. bila buang spek tu, suasana jadi kuning2an.. hmmm.. rupa-rupanya 26 tahun mata ni menipu kite... so sad.. tapi syukur sangat sebab masih mampu melihat keindahan ciptaan ALLAH.. tapi sekarang makin teruja...

ok.. sekarang we ollsss laki bini dah sedondon.. :)

Deactivate FB

kenapa kite deactive FB? sebab banyak sebab.. ahahaha.. boleh gitu?
sebab kite rasa banyak benda yang tak relevan kat sana... kita bergaduh sesama melayu... gaduh sesama islam... unfriend @ block orang tu? tak semudah tu... tujuan kite berada di FB adalah tempat untuk kite dapatkan info yang berfaedah.. bukan mencari musuh untuk bertegang urat.. tapi biasalah... mana ada manusia yang sempurna... dan kita sentiasa tak sempurna untuk orang lain... ;)

ape-ape pun.. I LOVE U OLLLSSS... kite akan kembali disana... :P

btw.. i nak ucapkan TAHNIAH untuk MY LOVELY KUPU_KUPU yang nak dapat baby tak lama lagi!!! tahniah sayang!!! I LOVE BOTH OF U!!!

Wednesday, 20 November 2013

BAHASA TERENGGANU KERTAS 2

Soalan PMR 2013

SUBJEK : BAHASA TERENGGANU KERTAS 2


Kod 3544/2



Perkataan “ Dok Pah” merujuk kepada


( )Tak Faham



( )Tak Sedak


( )Tak Larat


( )Tak Lulus



‘Tenong’ adalah sejenis?


( )Kenderaan


( )Sayur


( )Kuih


( )Bekas



“Mu la yang saloh, orang suruh wak takdi die xmboh wak”, 


Perkataan Mu la yang saloh sesuai digantikan dengan?

( )Pahtu


( )Dok Tahu


( )Dekpong


( )GuaneFrasa



“Woh smete” membawa maksud,


( )Wah jahatnya


( )Buat tak peduli


( )Buah Manggis


( )Wah besarnya



Perkataan “ Sekke” dalam frasa “ Dok sekke” memberi


maksud,

( )Sangkakala


( )Seekers


( )Sangka


( )Saka



Ayat mana yang sesuai jika dialih loghat ke Terengganu,


“ Penat sungguh kerja hari ni”

( )Penak benor keje lening


( )Letihsang ‘nggoh keje hari ning


( )Letih mbeng ‘nggoh keje hari ning


( )Letih perik kite keje hari ning



Perkataan berikut memberi makna ‘Tipu’ kecuali


( )Mussang


( )Plawok


( )Lebong


( )Nawwok



Apakah maksud ‘Tunggu Stor’


( )Jaga line


( )Tunggu pintu stor


( )Rileks dulu


( )Tunggu kejap



“Pak Itam membaling batu kearah sekumpulan burung itu” 


Perkataan ‘Baling’ boleh digantikan dengan perkataan

berikut kecuali;

( )Stik batu

( )Tago Batu

( )Plekong Batu


( )Tang ngo batu



Maksud perkataan ‘Kerahsang’


( )Kaku & tidak bergerak


( )Terangsang


( )Kejur


( )Keras amat sangat



“Doh wakpe yang Matli netting smacang tu.” Ayat ini


menerangkan Pak Itam yang …..

( )Melompat


( )Berlari


( )Membaiki Net


( )Terlalu kurus sangat



“ Duk atah lassor” memperihalkan perilaku yang sedang


berada di_______

( )kerusi


( )Dapur

( )Beranda


( )Lantai



Orang yang suka membawa awek mereka kemana-mana


akan dipanggil sebagai _____

( )Cedding


( )Ngerrek


( )Dok malu


( )Nette



Apakah beza Merang ,Marang dan Merghang?


( )Haiwan,Tempat,Tempat


( )Tempat,Tempat,Haiwan


( )Tempat ,Haiwan,Tempat


( )Haiwan,tempat,Haiwan



Seseorang yang nak menghisap rokok memerlukan ______ 


untuk menyalakan api

( )Tenong


( )Mecceh


( )Bocong


( )Brekdih



“ Dok leh lepe” membawa maksud?


( )Tak boleh lepak


( )Tak boleh dinilai


( )Tak boleh diharap


( )Tak leh cakap sebarang



Apakah sambungan bagi frasa Komang?


( )Koman skrudrebar


( )Komang playar


( )Komang stangguk


( )Komang Spanar



“Mung nok kene enjja?” Apakah maksud enjja?


( )Tampar


( )Tumbuk


( )Terajang


( )Marah



Buruk_____


( )Khekkong

( )Lepppok

( )Kohong


( )Nayyang



Cerlong, membawa maksud?


( )Menegur dengan kasar


( )Memandang dengan pandangan sinis


( )Memandang dengan pandangan garang dan kasar


( )Menghidu dengan enak



“ Woh…jangang wak gittu…settok aku..” ..Apa maksud 


settok?

( )Terkejut

( )Hilang Sabar


( )Marah


( )Berdebar kuat



Apakah itu Ogak-ogak?


( )Sayuran


( )Buahan


( )Sayur Ulat

( )Serangga/ulat



Perkataan Tubek membawa erti


( )Tak tentu pasal


( )Masuk


( )Lalu Lalang


( )Keluar



Permukaan yang rata


( )Lewo


( )Leweh


( )Smabo


( )Lese



“Jerebok” Pilih ayat yang sesuai utk maksud jerebok…


( )Ali memakai kasut berjenama Jerebok


( )Ali jerebok dengan lembaga


( )Ali jatuh jerebok dari atas pokok


( )Ali berjerebok kedalam sungai



Kata ganda bagi Sakit?


( )Sakit tayya


( )Sakit gelekek


( )Sakit puih

( )Sakit nayyang



Maksud perkataan “Dok Imboh”


( )Tak Untung


( )Tak merasa


( )Tak cukup

( )Tak berbaloi



Rasa-rasa macam nak pitam je aku ni….ayat yang paling


Tranung

( )Rasse nok pitang starang baroh

( )Perasaang nok pitang aku ni


( )Wassaang nok pesang starang baroh aku ni…



Pak Itam tiba-tiba tertidur…."Tertidur" sesuai digantikan 


dengan perkataan?

( )Khellak


( )Ngekkeng


( )Khembek


( )Nembbo



Perkataan Glewa’k menerangkan perihal….


( )Seseorang yang sedang membuat lawak


( )Seseorang yang terbatuk-batuk


( )Seseorang yang sedang mengg
eliat-geliat

( )Seseorang yang termuntah





Ho guane gamok?


Buleh gi ke dok?

Akit Pale Ke guane! 

Thursday, 24 October 2013

Berita Indah

entri untuk harini, tak sempat berkampung dalam draft bersama yang lain pun ok...

berita indah tu pasal office mate kite nak dapat BABY!!!!!
over tak? dia mengandung, kite yang over excited... ahaha..
walau pun dia baru berTTC untuk beberapa bulan... tapi ini adalah berita yang indah!!!

ni la tuan empunya badan.. :P
ok.. my first impression masa tengok dia datang interview kt ofis keluar perkataan ni..
" comelnya dia " memang asyik nak tengok muka dia jer.. ahaha.. boleh macam tu??

tengok ni.... comel kan?? 
pssstt :: malu betul dia bila kite kate nak pegang perut dia.. ahahaha... kite nak ambik berkat la.. hehe..
tahniah dear... dari pengalaman kite, kite akan jaga awak baik2 spanjang awak kat ofis.. balik rumah, encik suami plak jaga k.. <3

Wednesday, 23 October 2013

Penyakit Berjangkit

ni la bahana pc kite selalu rosak.. kena penyakit tu kat kite pulak..
penyakit ni memang tak tau mane nak cari ubat... semua orang ada penyakit ni...
ia seakan virus yang menyerang anggota badan, terutama penghujung tahun...
hadooooiii.... masa nak buat entri ni pun, penyakit tu datang menyerang...
hai la penyakit pergi jauh-jauh.. kite penat dah layan awak..
nasib baik time Mr.S balik keja nak makan, penyakit tu tak menyerang...
kalau tak, makan nasi bungkus la Mr.S kite..

penyakit M.A.L.A.S memang macam tu...
kalau time hujan.. memang dasyat la dia menyerang kite... kan??

ok2.. kite malas nak taip dah...

my AYISH makin "macam-macam"
wajah yang sentiasa buat mama kembali R.A.J.I.N
ok... daaaaaaaa u'oolllllssssssss

Tuesday, 3 September 2013

Gambar Raya Hilang???

gitulah... bukan hilang, tapi takde.. untuk raya pertama je ada.. next-next raya entah kemana...
sebab takde?? bukan lupa tetapi tak ingat... wahh, nyanyi lagu safura lak..

syawal pertama kat dungun, terengganu.. :) dalam sehari, jalan semua rumah sepupu sepapat, makcik pakcik... sebab raya kedua balik kedah!! tu pun ade lagi yang tertinggal...
sorry la pada mana-mana pihak sebab kite tak sempat nak menyinggah.. :)

syawal kedua balik kedah.. btolak pukul 8.30 pagi.. konon-konon nak elak jem.. padahal!!!!!!!!!!!!!!!
lalu jalan pantai... sape-sape duk pantai timur, mesti tau jalan neh... sape-sape taktau.. next entri kite cite panjang-panjang k..

jalan jem TERUKK!!!!!!! tapi jem kat tanah merah kelantan je la yang teruk tu, kat lain-lain jem tak teruk sangat... bila nak besarkan jalan... pleeaaaseee.. slalu situ jer yang jem teruk.. dekat 2jam! krem montot kite okeehhh...
ooppss, sempat lagi tido kt pulau banding 1/2 jam.. :)
dalam perjalanan tu, tayar kete pulak pecah!! ish... dah servis, tp "KUN FAYAKUN" ... tengah turun bukit pulak tu.. Alhamdulillah Allah jaga kami..
yang buat ++ letih, kite pulak demam + selsema + sakit kepala + muntah-muntah...sampai kuala kedah pukul 8.30 malam... diulangi MALAM!!!! tak pernah balik kedah sampai 12jam... jenuh celik,pejam, celik, pejam mata neh... ahahaha... sampai kampung ada BBQ. ade kambing, ayam, berger bakar dll laa.... boleh makan lagi, walaupun tak sihat.. hehehe semua tu tak sempat ambik gambar dek demam!!!!!!

syawal ketiga - tak sihat, duk rumah, melepak, jalan-jalan pusing pekan.. tu jer.. :P

syawal keempat - g kulim rumah adik ipar kite, tengok anak-anak menakan yang comel-comel macam maklong dia la... :P
malam tu dah start tak boleh angkat kepala, tak boleh bangun.. tido jer.... bangun mesti muntah-muntah... siap bagi extra NANGIS dekat Mr.S sebab tak larat sangat dah.....
(g klinik... ade cerita dia plak kt klinik.. next entri k.. :D)
sampai la syawal ke 7, baru lega sket...
syawal ke 7 tu nak balik terengganu dahh.. :( sedih giler balik kedah kali ni...
balik untuk tido jer..

syawal ke 11 dah start keja balik... hurmmmm... sampai lerr harini...

saboorrr jer laa.....

GAMBAR APE PUN TAKDE???????!!!!!!!!!!!

Thursday, 29 August 2013

Hanya Satu... Abang!

kalau dulu kite pernah update pasal ADIK
tapi harini update pasal satu-satunya ABANG AHMAD KHUSAIRI yang kite ade...



maksud disitu kite ni anak perempuan tunggal la dalam keluarga.. Mr.S pulak menantu jantan tunggal la.. ahahaha... jantan tu HERO TAMIL kite tau... ala... abang, Mr.S, adik, azam, ariz and new born aidil memang HERO TAMIL kite okeehhh.. 
ok.. back tu tajuk asal.. sebenarnya abang kite dah berganjak angka... dari 2.. ke 3...
haha.. opsss abang, kena sedar diri ok.. 30 dah umur abang tahun ni... sebaye dah dengan SYAIFUL ZAIREE... hahaha.. tapi jangan risau, tak lame pun sebaya tu.. ade sebulan setengah je lagi... nanti jadi 31 la Mr.S tu..

ok.. ni my dear kakak ipar.. tempat rujukan untuk memasak.. hehe.. best ever SIL... tapi, "bekeng". haha.. ni ibu untuk anak-anak yang kat bawah ni... 


Ahmad Azamuddin Aiman.. - 6y - 10 March (same ngan tarikh kahwin mama) - anak sulung yang sangat membantu... walaupun abang azam tak banyak mulut macam arwah tokki abah, sangat sensetip, tapi mama tau, abang sangat kuat!! abang azam ni glemer dengan pangilan oleh adik-adik dengan nama abammuddin...
next :


 

Nur Najmi Natrah... - 4y - 9 April -name glemer mokcik ni AMI.. sangatla photogenic orangnye.. mulut dia.. hadooii susah nak cerita, bayangkan kalau dia takde kat rumah, berdengung jer dalam rumah tu (faham tak?? hehe )... siap dengan bunyi cengkerik.. krikk..krikk.. 
okeyyy next


awang ni nak kena kenalkan jugak ke?? Perangai Dia
Ahmad Arizuddin Ramadhan...- 2y - 7 ramadhan, 7 ogos - name glamer?? AYISH.. mulut pun dah start potpet-potpet macam kakak ami... pelat.. kalau tak kena bahasa dia dengan yang kita teka.. siapla dengan cubitan dia.. ahaha.. adik..adik.. ayish ni manja dengan kami laki bini... tapi lately ni memang dia taknak sangat dengan ayah dia... mama dengan ayah rindu adik sangat... tetap adik walaupun dah jadi abang.. :)
next:


Ahmad Aidilruddin Afzan - 17d - 14 Ogos - yang ni kami panggil aidil... tak tau perangai macam mane lagi.. name glemer pun tak tau lagi.. hahaha... tapi Abah dia panggil baby ALMOND LONDON.. pipi gebush...

sebenarnya entri panjang-panjang ni nak wish kat abang kite jer, ABAH untuk anak-anak diatas.. 

HAPPY BORNDAY!!!
- 30 AUGUST 1983 -

nak wish awal sebab esok jumaat, kat terengganu cuti, so malas nak mengadap benda2 ni..
semoga panjang umur... murah rezeki... dirahmati ALLAH... aidil dah 40hari baru boleh celebrate makan-makan kat luar yerr...

macam-macam perangai haaaaaa....

Wednesday, 28 August 2013

Jejak 500 Followers

blogger+follower+banner+copy.jpg (600×300)


1. buat satu entri dengan link "Jejak 500 Followers"

2. Publish dan hantar link kamu, dah settle.

3. Tinggalkan link di komen untuk dibloglistkan.

4. cmne nak join??? ok, SINI!!!

Sunday, 25 August 2013

Kerja Orang Yang "Gila"


sape la design bangunan ni?? katenye kat india..
kalau kite la kan.. tetiba boss bagi projek mintak lukis struktur bangunan cenggini,
confirm benti kije oooiii... dari masuk keluar masuk keluar hospital bahana migrain...
huhuhuhu... tak sanggup oooiiiiiiiiiiiiiii.... no..no..no... cari orang lain jer la boss...
tapi kalau boss bayar 50% dari harga projek ni.. ape pun sanggupp... hahahahha..

#mataduitan

#matarujukancopypaste : Facebook