Monday, 15 July 2013

Dugaan Pada Rezeki Yang DiberiNYA

tanggal 13 Julai 2013, 4 Ramadhan 1434

perjalanan pulang dari kedah ke tganu.. dalam duk beringat, jalan licin, kereta banyak.. benda yang kami tak jangka, dan kami tak minta, terjadi.. memang terkejut..
alhamdulillah, dengan ungkapan ALLAHUAKBAR, DIA selamatkan kami.. syukur sangat..
hanya perkataan tu yang terlintas di hati, terzahir dengan lafaz..


trauma?? memang sangat trauma.. kemalangan ni buat kite makin takut nak bawak kereta.. :(
sangat takut... camne ni? sila hantar dan ambik kite dari keje la Mr.S untuk jangka masa yang lagi panjang ... :(
camne boleh excident??
tah la.. makcik bawak PERSONA silver DBJ 1196 bg signal 2second trus msuk simpang!!! kami pulak baru lepas "potong" kereta yang dah macam kura-kura... kereta kt depan kami RE 2501, trus brek mengejut.. agak2 kami ni sempat tak nak brek?? memang sempat! tapi dh terlalu dekat... yang tak puas hati, kereta makcik tu, sihat walafiat... dah tengok kami excident ni, dia boleh wat deeeekkkk jer.. siap g beli makan untuk berbuka!! WHAT THE FISSSHHH u buy makcik??!!!!!!!!!!
orang dalam kedai semua tengok, memang silap makcik tu... dengan selamber makcik tu kecek klate.. "bakpo nok saloh kokre nyo" hadoiii.. memang tak berbudi bahasa betul makcik ni... takpelah makcik! TERIMA KASIH! hanya ALLAH sahaja yang balas jasa "baik" makcik..
kereta kat depan kami kereta wira, dari kedah jgk. nasib baik tempat nak tuju tu tempat yang sama, DUNGUN!
terima kasih untuk adik2 yang sangat cool.. terima kasih atas budi bahasa tu.. :)
syukur, kereta boleh gerak..tak perlu panggil toe truck...

kereta tak teruk sangat.. tengok dari depan macam ok jer, tp tengok dari tepi.. hurmm speechless :(

dah tertulis, rezeki ramadhan kami kena share dengan adik-adik uitm tu.. :)

psssttt : hati2 semasa memandu...
terima kasih untuk geng2 PROSBOC sebab sangat mengambil berat... kawan sampai mati Mohd Zulhilmi Bin Azlan, tq so much... hehe.. (ni bini dia mintak mention jugak name laki dia.. hahahahahahahahaha)
setiap kejadian ada hikmahnya... :)

18 comments:

  1. Replies
    1. ari sabtu aritu... :( koho maroh la ayah su sebab jadi koho takut nk bwk kete..

      Delete
  2. geng2 prosboc je?? name laki aku adop pom..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laki mg bkn geng prosboc ke? :P

      Delete
    2. geng2 prosboc rmai.. kene ltk name laki aku skli.. sapai dop g keje laki aku..hehehe

      Delete
    3. ok.. siap mention dah.. :P

      Delete
    4. ok..cntik... name aku?????? :p

      Delete
    5. isteri tu mg la mokcik... sabor je laaaaaaaaaa

      Delete
    6. nk mention nme gk..hahahahhahaa

      Delete
  3. nasib takde apa2 apa2 pn salam ramadan

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... :)
      salam ramadhan...

      Delete
  4. abis duit raya.. huhuhu... yg xtahan ciap mention nm penuh lg tu... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki ada dimana2.. rindu nk nyakat awk... ;)

      Delete
  5. Nasib baik dila tak dak apa2 kan...;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah akak... :) syukur sgt x teruk mne kete tu..

      Delete
  6. Salam kenal Dilla, seram dan berdebar saya baca, nasib baik semuannya selamatkan. Jemput datang blog saya ye, seronok BW kat sini.

    ANISVITASHOP

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal utk anis jgk.. :)
      alhamdulillah... :)

      Delete