Thursday, 30 May 2013

Mr.S

29/05/2013 Mr.S cuti bersalin.. haha, takde la, dia x sihat sebenarnya... heran jugak nape Mr.S asyik tak sihat je kebelakangan ni... malam ni baru dia nak g klinik.. tu tak tau la jadi ke tak kan...

kite sangat poyo!!!!
ok... sebenarnya tak tau macam mane nak say THANK YOU kat Mr.S
sebab weollss baru balik dari kampung kan, so banyak benda yang tak sempat kemas, dan baju2 yang tak sempat basuh lagi.. kite ingat nak operasi esok la semua tu.. tganu kat cuti ari jumaat..
tgahri kite text la Mr.S

Kite : watpe tu sayang? demam lagi tak?
Mr.S : basuh baju. demam dah ok cket
Kite : laaa... kate tak sihat, duk gagah buat keja tu nape, tinggal la. esok ayang basuh.
Mr.S : kalau ayang dah kata camtu, tak pe la.. abang stop basuh.. ok?
Kite : thanks.. esok ayang settle semua tu. tu keje ayang. 

begitula ceritanyaa...
Pukul 5 time balik keja, Mr.S datang ambik kat ofis

Kite : hmm dah sihat ni.. :)
Mr.S : alhamdulillah, tak payah pergi klinik
Kite : alasan semua tu... hahaha
Mr.S : malam ni kite kemas bilik sikit ek, cam dah semak sangat jer (ambooiiiiii... hahaha)
Kite : Ok jer.. abg tu rehat la same.. ayang suruh cuti sebab nak abang rehat...
Mr.S : yerla...

Mr.S pun macam pasrah jer bila isteri dia makin kuat membebel... hahaha..
balik rumah, Mr.S cakap nak makan sambal telur, kite pun bukak tudung n terus ke dapur ( tak masuk bilik lagi ni)
siap masak.. nak mandi..
ABAAAANNNGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
agak2 ape yang jadi?
sila tunggu episod yang akan datang.... :P
haha.. ok2 kite sambung.
rupa2nya bilik kite yang semak samun tadi dah shining2.. liplap2.. kena pakai spek hitam.. :)
terus cakap dalam hati "terima kasih Ya Allah kurniakan aku suami seperti dia"
nangis kite... kite marah2 dia, nape buat semua keja2 ni... Mr.S kate, sama-sama keja, sama-sama tolong..
dann................ semua baju dalam bakul Mr.S dah basuh... :')

thanks abang sebab banyak tolong saya sepanjang kita kawin ni... TERIMA KASIH ALLAH bagi kite pinjam tulang rusuk yang sangat bertimbang rasa... saya sayang abang!! <3

psssttt : doakan kami bahagia dunia akhirat yer sahabat... murahkan rezeki kami... :)
mesti ada yang akan kata, kite malas....... memang pun! dah keja penat2.. arap cuti la kite nak settle semua tu... :P dah la... hanya seorang isteri yang berkerja je yang memahami....
buat entri ni bukan niat nak riak.. bangga.. DLL... tp itulah hakikat... itu memang suami kite, dari awal kawin lagi dia mcm tu.... ade sape2 nak cebik2 mulut, buat mimik muka macam2.. buat la.. :) kite tau awak semua jealous... hehehe...

kalau kite tau KAWIN seindah ni, lame dah kite KAWIN!!


with love   :

19 comments:

  1. Akak rasa awk jerit sbb pedih mata potong bawang..Hehehe..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... xde la akak, jerit sbb tgk bilik dah cantik sgt! hehehe... ;)

      Delete
    2. ;) bahagia walau suara sikecil masih x kedengaran.. :)

      Delete
  2. alaaaa... nk kawen jgklah... tgh2 xsehat camni, nk jgk ada yg manja2kan.... huhuhuhu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawen la... ajak b tu... haha..
      kawen mmg best kak.. kite ade teman simpan rahsia.. :)

      Delete
    2. huhuhuhu... ada lak kte yg nk kena ajak.. huhuhuhu....
      best tang mn tu? hohoho... :p

      Delete
    3. haha... best dlm semua part.. huhu..
      kite syukur sgt dpt suami mcm dia.. :) sgt ringan tulang, tp kuat merajuk!! hahahaha

      Delete
    4. hohohoho.... okay, nk kawen jgklah.. kuang kuang kuang...

      Delete
    5. jom kawen!! :) nt kbo ke b sruh g minang dulu neh... :) tunang pagi, nikoh tghari.. :)

      Delete
  3. hehehehe.... yelah tu... b xmoh pn lah kt kte... sobsobsob....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn b kate rindu ke??? lalalalala

      Delete
    2. errrrr... ye ke? xthu pn.. :p

      Delete
  4. waa.. tak sabarnya nak kahwin. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bercinta lepas kahwin mmg indah dear... :)

      Delete
  5. berkahwin memang sgt indah.. ena dah bertunang, tapi bila kahwinnya xtahu.. huaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. xlama dah tu... :P
      tp kena kahwin cpt2 tau.. bertambah2 bahagia :D

      Delete
  6. wahh...untung sis dpt suami ringan tulang :)

    ReplyDelete